Veelgestelde vragen

Wij zijn bereikbaar via: 045-5743636 en per e-mail info@leergeldparkstadparkstad.nl.
Ook kunt u een terugbelverzoek achterlaten.

  • Voor alleenstaande ouder is dat € 1570,71 netto
  • Voor tweeouder gezin is dat € 2243,05 netto

Als u een hoger inkomen hebt dan € 1570,21 voor een alleenstaande ouder of € 2243,05 voor een twee- ouder-gezin, maar u hebt wel schulden, kunt u een aanvraag indienen. Wij kijken dan wat uw inkomen is en wat u aan schulden per maand moet aflossen. U dient wel een overzicht van schulden met de aanvraag mee te sturen.

  • Het laatste overzicht van uw uitkering van de gemeente of het UWV;
  • Uw laatste loonstrook;
  • Heeft u niet elke maand hetzelfde salaris? Stuur dan de laatste 3 loonstrookjes op;
  • Als  uw partner ook een inkomen heeft, dan moet u dat ook opgeven;
  • Bent u ZZP’er? Stuur dan uw laatste belastingaangifte en de voorlopige aanslag van de belastingdienst op.

Leergeld Parkstad toetst één keer per jaar uw inkomen. Wij vragen u  daarom één keer per jaar een recente uitkerings- of loonstrook op te sturen.

Als uw inkomen binnen de inkomensgrenzen ligt, komt u in aanmerking voor een vergoeding. U kunt dan een aanvraag indienen. U dient dan de laatste belastingaangifte en de voorlopige aanslag van de Belastingdienst op te sturen.

U kunt een aanvraag indienen via ‘vraag meteen aan‘ in onze hoofdnavigatie. U kunt per mail of telefoon geen aanvraag indienen.

Nee, u krijgt geen geld overgemaakt. Leergeld betaalt de rekening direct aan de school, een vereniging, winkel of een instantie en nooit aan de ouder/verzorger.

Nee, Leergeld Parkstad vergoedt geen kosten die u zelf al betaald hebt.

Onze procedure is als volgt.

  • U dient een aanvraag in. Als de aanvraag compleet is, krijgt u binnen 4 tot 6 weken van ons bericht. Als deze niet compleet is, vragen we de ontbrekende gegevens bij u per e-mail op.
  • Als uw aanvraag goedgekeurd is, krijgt u een cheque. Deze kunt u bij de betreffende instantie inleveren. De instantie stuurt ons een factuur. Wij betalen de factuur rechtstreeks aan de instanties. U krijgt alleen cheque voor aanvragen m.b.t. welzijn, zoals een laptop, een fiets enz. Vraagt u iets aan voor onderwijs, dan ontvangt u een mail.
  • Aanvragen voor sport en cultuur worden door Leergeld afgehandeld maar u krijgt het bericht van Jeugdfonds- sport en cultuur. Indien de aanvraag van sport en cultuur worden afgewezen, krijgt u het bericht van ons.

Als u voor de eerste keer een aanvraag indient, krijgt u een huisbezoek. Nadat wij uw aanvraag ontvangen hebben, ontvangt u van ons bericht dat u een huisbezoek krijgt. Een van onze intermediairs maakt hiervoor met u een afspraak.

Na ontvangst van uw aanvraag beoordelen wij welke informatie we nog missen. U krijgt hierover van onze intermediair een bericht.

Een eerder toegekende vergoeding geeft niet automatisch recht op een volgende vergoeding. Wenst u weer in aanmerking te komen voor een vergoeding, dan kunt u die 8 weken voor een nieuwe periode begint aanvragen. Wij vragen u dan wel weer uw laatste inkomensgegevens mee te sturen.

De vergoeding wordt meestal voor een jaar toegekend.

De cheque vervalt binnen twee maanden nadat u deze heeft ontvangen. De einddatum staat op de cheque.

Nee, wij versturen cheques maar één keer. Mocht u uw cheque kwijt zijn of laat u uw cheque te lang liggen, dan verloopt de cheque. U zult dan een nieuwe aanvraag moeten indienen.

Stopt uw kind met een activiteit? Geeft u dit dan zo snel mogelijk aan ons door Dit kan door een e-mail te sturen naar info@leergeld parkstadparkstad.nl.

Vanaf 1 januari 2023 mag een kind twee activiteiten tegelijk beoefenen. 

Als het bedrag van de vergoeding niet toereikend is, mag u zelf bijbetalen. Dat kan niet bij een schoolspullenpas.

Wij adviseren u om te wachten met bericht van Leergeld Parkstad of Jeugdfonds Sport of Cultuur. Daarin staat of wij de aanvraag goedkeuren en per wanneer uw kind kan beginnen met de activiteit Begint uw kind eerder? Dan is dat op eigen risico.

Het is mogelijk dat u wel bericht hebt ontvangen over uw aanvraag voor onderwijs en welzijn, maar nog niet over sport en/of cultuur. Mocht u binnen 2 weken geen bericht ontvangen, kunt contact met ons opnemen. Wij zoeken het graag voor u uit.

Leergeld Parkstad betaalt de rekening meestal binnen 3 weken als het gaat om vergoedingen voor Onderwijs en Welzijn. Vergoedingen voor cultuur en sport worden door het Jeugdfonds- cultuur en sport Limburg betaald.

Het kan gebeuren dat wij uw aanvraag afwijzen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bij de afwijzingsbrief geven wij een uitleg voor de afwijzing. Mocht u hier niet genoeg informatie uit kunnen halen, kunt u contact met ons opnemen.

Een aanvraag m.b.t. MBO studenten van Vista, Gilde en Yuverta kunt u indienen via onze website › Vraag meteen aan › Aanvragen MBO.

Je kunt je gebruikte fiets voor het Kinderfietsenplan inleveren bij een van de ANWB fietsinzamelpunten. Hoe dat werkt lees je hier ›