Schoolspullenpas

Met de Schoolspullenpas koop je schoolspullen voor de kinderen. Bijvoorbeeld schriften, pennen, rekenmachine, een agenda of gymkleding. De schoolspullenpas is voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een minimum inkomen. Zij moeten op de basisschool, in het voorgezet onderwijs of op het MBO zitten.

Veelgestelde vragen over de schoolspullenpas

Als uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u de schoolspullenpas per post thuisgestuurd. 

U kunt de schoolspullenpas aanvragen van 1 januari tot en met 30 juni. U ontvangt de pas per post in augustus.

Met een schoolspullenpas kunt u bij de deelnemende winkels schoolspullen voor uw kind(eren) aanschaffen. U kunt met de schoolspullenpas alleen schoolspullen kopen zoals pennen, agenda, etui, schriften, (grafische) rekenmachine, woordenboeken etc. U kunt hier ook de gymkleding voor uw kind kopen.

Spullen die niet onder de schoolbenodigdheden vallen, kunt u niet met de schoolspullenpas aanschaffen. Deze zullen bij de kassa worden geweigerd.

  • U en uw kinderen wonen in een van de Parkstad gemeenten;
  • U heeft schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar;
  • Uw kinderen zitten op het basis- , voorgezet onderwijs of het MBO;
  • Uw besteedbaar inkomen is niet hoger dan een bepaald maximum. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze vergoedingsregeling. Die vindt u op onze website

U kunt een aanvraag indienen voor een Schoolspullenpas tussen 1 januari tot en met  30 juni.

Nee, dat kan niet. Wij verstrekken maar één keer een schoolspullenpas. Wees dus zuinig op de schoolspullenpas!

De schoolspullenpas is van juli tot en met 31 december geldig . Na deze datum wordt pas geblokkeerd. Zorg er dus voor dat de schoolspullen vóór 31 december zijn aangeschaft en dat het saldo is opgebruikt. Het saldo dat overblijft, gaat terug naar Leergeld Parkstad.

  • Voor een kind in het basisonderwijs is het bedrag € 80,-,
  • Voor een leerling in het voortgezet onderwijs en op het MBO is het bedrag € 150,-.

Nee, u hoeft niet in één keer het volledige bedrag bij een winkel te besteden. U kunt het bedrag in gedeeltes besteden. U kunt bijvoorbeeld op de ene dag schriften, pennen en een agenda bij Bruna kopen en het restant bedrag kunt u op een ander moment gebruiken bij bijvoorbeeld de Hema.

Als u op de deelnemende winkels klikt, vindt u een overzicht van alle vestigingen van de deelnemende winkels waar u schoolspullen kunt kopen.

Ja, dat kan alléén bij schoolosaurus.nl. Bij de andere winkels kunt u de spullen alleen in de winkel afhalen.

De Schoolspullenpas die u per post thuisgestuurd heeft gekregen, kunt u na ontvangst niet direct gebruiken. U moet de pas eerst zelf activeren via schoolspullenpas.nl voordat u de pas bij de deelnemende winkels kunt gebruiken.

Ga naar: schoolspullenpas.nl en vul in de vakjes op het scherm eerst de geboortedatum van uw zoon of dochter in. Daarna het volledige 19-cijferige nummer dat onder de barcode op de achterkant van de pas staat. Alles goed ingevuld? Klik dan op Activeer!

Let op: Als het activeren van de pas na 3 pogingen toch niet is gelukt, dan wordt de Schoolspullenpas automatisch geblokkeerd. Stuur in dat geval een mailbericht met de naam van het kind en het nummer van de Schoolspullenpas naar info@leergeldparkstad.nl. Dan zullen wij de pas activeren.

Via de link Saldocheck kunt u door het invoeren van het kaartnummer kijken hoeveel geld er (nog) op de pas staat.