Je wereld wordt groter

Alex Schouten, vrijwilliger Financiën

Alex zet zich al 1,5 jaar in voor Leergeld Parkstad. Met zijn financiële achtergrond is hij een waardevolle kracht op Financiën. Was hij eerst betrokken bij de toekenningen van aanvragen, nu houdt hij zich bezig met het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Van het implementeren van een nieuw systeem tot het beschrijven van werkwijzen, die jas zit Alex als gegoten; zijn ‘Pietje Precies-eigenschappen’ komen hier goed van pas.

“Door mijn ziekte zat ik een tijd thuis. Daar wordt een mens niet beter van. Ik deed dan ook regelmatig vrijwilligerswerk. Maar dat was altijd ad hoc, op projectbasis. Denk aan de Buitenspeeldag of de Beweegdag. Vrijwilligerscentrale Landgraaf wees mij toen op Stichting Leergeld Parkstad; daar zochten ze vrijwilligers voor langere tijd. Ik was – en ben – er erg blij mee, want met mijn MEAO- en HEAO-achtergrond kan ik nu mijn kennis en ervaring inzetten.

Stichting Leergeld Parkstad is een nuttige organisatie. Het is belangrijk dat kinderen iets naast hun school doen. De één houdt van sport, de ander vindt toneel leuk. Ik zie het aan mijn zoon; hij is gek op knutselen en gaat elke zaterdag naar een creatieve club. Op die manier leert hij andere kinderen kennen, maar hij leert ze ook kennen op een andere manier als op school. Het is ook leuk om te zien hoe hij anders leert kijken. Het doet hem goed!

Het werken bij Leergeld betekent veel voor me. Je wereld wordt een stuk groter dan dat je thuis zit. Goed voor je sociale contacten, het is leuk om samen te werken met verschillende mensen en ik blijf bezig in mijn vak. Als ik ooit weer eens aan de slag kan, heb ik mijn kennis op peil gehouden. En omdat ik op de fiets naar m’n werk ga, heb ik ook nog mijn lichaamsbeweging! Dus ja, ik ben blij met Leergeld.”