Ik kon de droom van mijn dochter waarmaken. Nu kan ik iets terugdoen

Gonda - Ouder én vrijwilliger

“En dan zit je ineens thuis. Met gezondheidsproblemen. Ik had altijd gewerkt, altijd bijgedragen. Maar nu was alles anders. Ik was alleen met mijn dochter en ging sterk terug in inkomen. Uiteraard doe je alles om je kind een goed leven te geven. Zij groeide op en ze had een droom: ze wilde kapster worden.

De opleiding was echter erg kostbaar. De materialen die je moest aanschaffen voor de opleiding… Ik kon het haar niet geven. Een kennis vertelde mij toen over Leergeld Parkstad. Ik diende de aanvraag in voor het basispakket van de opleiding en wat denk je…? Leergeld zorgde ervoor dat we de materialen konden aanschaffen! Mijn dochter kon starten met de opleiding! Geweldig hè!

Later las ik een oproep van Stichting Leergeld dat ze op zoek waren naar vrijwilligers. Ik bedacht me geen moment en meldde me aan. Nu kon ik iets terugdoen! Door Leergeld heeft mijn dochter haar droom kunnen waarmaken. Zij hadden mij geholpen en nu kon ik hen én andere mensen helpen! Bovendien ben ik geen type dat haar hand ophoudt, ik wil werken!

Inmiddels zijn we 3 jaar verder en werk ik 4 dagen per week bij Leergeld. Ik heb het zó naar mijn zin! De reacties die we krijgen, per mail of telefonisch, van mensen die dankbaar zijn dat we hen helpen. Dat doet goed! Mijn enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk: 2 vrienden van me werken inmiddels ook bij Leergeld.

En mijn dochter? Zij doet inmiddels een vervolgopleiding en werkt daarnaast nog 2 dagen per week als kapster. En natuurlijk zit mijn haar ook altijd goed! Dat kun je je wel voorstellen!”