Grote inzamelingsactie van overbodige gebruikte (kinder)fietsen op 10 juni

In de maand juni organiseren de Stichtingen Leergeld van Parkstad, Maastricht en Sittard-Geleen  samen met de ANWB en Zuid Limburg Bereikbaar fiets-inzamelingsacties in Zuid Limburg. De ingezamelde fietsen zijn bestemd voor kinderen van gezinnen die zelf geen fiets kunnen betalen. Zij kunnen hierdoor ook meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes met buitenschoolse/ sociale groepsactiviteiten en met sport- en cultuuractiviteiten. En ze kunnen natuurlijk op de fiets naar school en gewoon “buiten fietsen”.

Nog een overbodige (kinder)fiets in de schuur staan? Doneer hem aan een kind.

Heeft u een fiets over? Doneer hem dan en maak er een kind blij mee. Leergeld zamelt ongebruikte overbodige fietsen in en laat deze opknappen in een sociale werkplaats. Vervolgens zorgen zij ervoor dat de fiets terecht komt bij een kind dat hem heel goed kan gebruiken. Momenteel is de vraag van kinderen naar fietsen veel groter dan het aantal Leergeld kan bieden.

Hoe kunt u helpen

U kunt uw overbodige fiets op zaterdag 10 juni tussen 11 en 14 uur afgeven bij pop-up inzamelpunten op drie plekken binnen Parkstad; Brunssum: Koutenveld, Heerlen: Burg. Waszinkstraat (parkeerplaats Plus) en Landgraaf: Raadhuisplein (Op de Kamp), Maastricht: Terracottaplein 22 en Sittard: Millenerweg 2 (Vidar). Alle fietsen zijn welkom en kinderfietsen het meest.

Lukt het echt niet op die dag?

Meld uw fiets dan aan via www.maakdebeweging.nl/doneer-je-gebruikte-fiets. Zij komen de fiets dan bij u thuis ophalen.

Grote zorgen

Als kinderen niet kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes, bijvoorbeeld omdat hun ouders te weinig inkomen hebben, worden ze uitgesloten. Op de langere termijn kan dat leiden tot gevoelens van eenzaamheid, gezondheidsproblemen, lagere schoolprestaties en daardoor ook minder kansen voor de toekomst. Als je op jonge leeftijd niet de kans krijgt mee te doen aan het sociaal-maatschappelijke leven, dan heeft dat verstrekkende gevolgen. Op het jonge leven en het welzijn van het kind nu én later.