Gratis fietsreparatie-actie: Breng je fiets weer in orde!

Iedereen zou moeten kunnen fietsen, ook mensen met een smalle beurs. #posifiets van Zuid-Limburg Bereikbaar organiseert in Brunssum, Heerlen en Kerkrade in samenwerking met de sociale fietswerkplaats een actie om jouw fiets weer rijklaar te maken! Zo kun je weer op de fiets naar je werk, boodschappen doen of een fietstochtje maken. Goed voor je portemonnee en goed voor je gezondheid. Kom langs, laat je fiets gratis repareren, leer handige onderhoudstips en maak een frisse start.

De fietsreparatie-actie is telkens van 13.00 uur tot 16.00 uur op
– Woensdag 6 september: Heerlen, bij Werk voor Heerlen/Bovengrondse Vakschool
– Woensdag 12 september: Brunssum, bij Stichting Kansenwinkels
– Zaterdag 15 september: Kerkrade, bij Stichting Kansenwinkels

Voor wie is de fietsreparatie-actie bedoeld?

De fietsreparatie-actie richt zich op volwassenen in Zuid-Limburg met een smalle beurs. Heb je een slecht onderhouden of kapotte fiets waardoor je deze niet kunt gebruiken en heb je niet de middelen om deze te laten repareren? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze reparatie-actie!

Wat kun je verwachten tijdens deze fietsreparatie-actie?

  • Banden: we plakken je binnenband en pompen je banden op;
  • Verlichting: we vervangen batterijen voor-/achterlicht of monteren nieuwe lampjes;
  • Kabels: we stellen de remmen en versnellingsnaaf af en vervangen je remblokjes indien nodig;
  • Ketting: we spannen en smeren de ketting en leggen indien nodig je ketting er weer op;
  • Zadel: we stellen je zadel goed af op jouw lengte.

Wat kan je nog meer verwachten?

Deelname aan onze fietsreparatie-actie is gratis. Kijk mee hoe je een lekke band repareert of je losgelopen ketting er weer op legt. Na afloop krijg je gratis een handig bandenplaksetje mee naar huis. Zo plak je voortaan eenvoudig je eigen band.
Om het fietsen voor kinderen nog leuker te maken, kunnen ze hun fiets versieren met spaakkralen.
Ook kun je oude (kinder)fietsen inleveren. De sociale fietswerkplaatsen knappen deze fietsen op en geven ze een nieuw leven door ze aan een ander kind te schenken.

Kom op tijd, want vol is vol!

Op elke middag kunnen maximaal 20 fietsen worden gerepareerd, dus kom op tijd. Het team staat voor je klaar om je fiets weer in goede conditie te brengen. Deelname is op eigen risico, en sommige fietsen zijn misschien in te slechte staat om gerepareerd te kunnen worden. De fietsenmaker bekijkt elke binnengebrachte fiets en legt uit wat er wel en niet gerepareerd kan worden. Dus kom langs!